לורי ממופש"ש מתה, TNT מחדשת, הצ'יקן פייט קם לתחייה, דיוויד בואי, צלילי המוזיקה, זמן פוניבז', המירוץ למיליון, ועוד חדשות, קטעי וידאו (שחלקם פורסם לאחרונה בפייסבוק וטוויטר של הבלוג) וכמה דברים שקורים בימים הקרובים בטלוויזיה.
יום ראשון
בכבלים,
בערוץ 8 ב-21:00, דיוויד בואי – חמש שנים.
בגיל 66 דיוויד בואי מוכיח שהוא עדיין אחד מכוכבי הרוק הגדולים של ימינו. לאחר הפסקה של עשור, הוציא השנה בואי את אלבומו ה-24, "The Next Day", שכבר הוכתר כ"אלבום הרוק של השנה" על ידי מבקרים בכל העולם. הסרט מספק הצצה בלעדית לתהליך העבודה של בואי וכולל קטעים נדירים שטרם נראו מארכיונו האישי תוך שהוא בוחן חמש שנים מכוננות בקריירה הענפה של בואי. כל שנה ממחישה את מקורות ההשראה שלו ואת הרעיונות והאירועים שהובילו אותו אליהם. הסרט מתחיל בשנת 1971 עם יצירת האלבום האייקוני "זיגי סטארדסט"; עובר לשנת 1975, אחת השנים הקשות בחייו של בואי בה יצא האלבום "Young Americans" ובה יצר בואי את דמותו, כ"הדוכס הצנום והלבן"; שנת 1977 בה חי בואי בברלין ויצר את אלבומיו המשפיעים "Low" ו-"Heroes", שנת 1980, השנה של הלהיט "Ashes to Ashes", אחד השירים הסמליים ביותר של העשור, וכללה גם חזרה אל הדמות הראשונה של בואי, מייג'ור טום מהאלבום "Space Oddity"; שנת 1983, בה זכה בואי לראשונה להצלחה מסחרית עולמית, עם האלבום "Let's Dance", אלבום ריקודים שהציג את הפרידה של בואי מהסגנון הברלינאי, בו דבק מאז סוף שנות ה-70. עם גישה חסרת תקדים לארכיונו האישי של בואי, הסרט מספק הצצה לתלבושות, לסטים, למילים, למנגינות ולמזכרות שליוו אותו בתקופות משמעויות אלה.
עוד הערב בספיישל המוזיקלי בערוץ 8: "חייב לזוז" על אהוד בנאי ב-22:00 (מומלץ מאוד) ו-U2 מהשמיים ומטה ב-23:15 (ככה ככה).
בלוויין,
בכן תעו ב-22:00, רומן פולנסקי: ההסגרה.
פסטיבל טורונטו 2012. מה קורה כאשר סרט עטור פרסים שנועד להאיר חוסר צדק משפטי חוזר לרדוף את יוצרו? ב-2008 הוציאה הבמאית מרינה זנוביץ' לאקרנים את סרטה זוכה האמי "רומן פולנסקי: מבוקש ונחשק". הסרט הביא תובנות חדשות על הנסיבות שסבבו את תיק אונס הקטינה, בו הואשם הבמאי האגדי רומן פולנסקי. זמן קצר אחרי יציאת הסרט, באופן חשוד, נעצר הבמאי בשוויץ כשהגיע להקרנה של סרטו בפסטיבל. בסרט שלפנינו זנוביץ' צוללת לפרטים המסתוריים של מעצרו, ומעלה שאלות חדשות ומטרידות על מניפולציות משפטיות, דיווחים מעוותים בתקשורת ופוליטיקה של כוח: מדוע עצרה הממשלה השווייצית את פולנסקי (שהרי במשך שנים רבות נפש שם, ואפילו רכש שם בית)? האם הממשלה השוויצית ניסתה להסית את תשומת הלב מחקירה אמריקאית שמתבצעת על הבנקים שלה? האם הופעותיו הנמרצות של פרקליט המחוז באל.איי קשורות לשאיפות הפוליטיות שלו? ועד כמה תרם הסרט הקודם של הבמאית למעצר?
סרטים
בלוויין,
בכן 3 ב-22:00, זה קרה לילה אחד.
קלאסיקה נפלאה של פרנק קפרה עם קלארק גייבל, במסגרת רצועת סרטים שחייבים לראות.
יום שני
בכבלים,
בערוץ 8 ב-21:00, ויוה לאס וגאס: סיפורו של דוק פומוס.
ג'רום סולון פלדר הפך לאחד מסמלי הרוקנרול הכי לא צפויים של המאה ה-20. ילד יהודי שמנמן מברוקלין, משותק ממחלת הפוליו מילדותו, יצא נגד תקוות הוריו ובמקום להיות עורך דין או רואה חשבון, המציא עצמו מחדש כזמר בלוז, וקרא לעצמו בשם הבלוז הכי מגניב שעלה במוחו המתבגר: דוק פומוס. בעודו בתיכון הוא דידה על קביים במועדוני מוזיקה שחורה, והופיע עם כמה מאמני הג'אז והבלוז הגדולים בעולם. כאשר הרוקנרול החל לסחוף את אמריקה, הפך דוק לאחד מכותבי השירים המוכשרים ביותר בהיסטוריה של המוזיקה הפופולרית האמריקנית ("This Magic Moment", "Viva Las Vegas", "Save The Last Dance For Me"). הוא יצר להיטים לריי צ'ארלס, בן אי. קינג, אלביס פרסלי, ועוד רבים אחרים. עכשיו, סיפורו חוזר לחיים באמצעות ראיונות עם בני משפחה, מבקרים ומוזיקאים ידועים, ביניהם לו ריד, בן אי.קינג, ג'ואן אוסבורן, דיון, ליבר וסטולר, שון קולווין, בי בי קינג ורבים אחרים.
בערוץ 8 ב-23:00, הרוקנרול נחשף.
מלד זפלין לרולינג סטונס, מאלביס למדונה, מבוב דילן לבוב מארלי, מג'ון לנון לג'וני רוטן, צלם הרוקנרול הגדול בעולם בוב גרואן תיעד חצי מאה של מוזיקה דרך עדשת המצלמה שלו. הסרט חושף את הסיפורים המדהימים מאחורי חלק מהצילומים האייקונים ביותר שצולמו אי פעם, גרואן מספר על הכוכבים מאחורי התמונות וחולק את זיכרונותיו מהימים הפרועים בהם בילה עם כוכבי רוק, וגם זיכרונות אינטימיים וטרגיים יותר מידידותו הקרובה עם ג'ון לנון. הסרט כולל ראיונות עם חבריו של גרואן – יוקו אונו, איגי פופ, גרין דיי, אליס קופר, טומי ראמון, שון לנון, דבי הארי ואחרים.
בלוויין,
בכן תעו ב-22:00, המלהקת.
התחרות הרשמית – פסטיבל טורונטו 2012. הסיפור שלא סופר על אחד המקצועות החשובים ביותר בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה – אנשי הליהוק: דמויות שהעין הרגישה שלהם, הטעם המשובח שלהם, ובעיקר תחושות הבטן שלהם – עשו את הוליווד. במרכז הסרט, סיפורה של המלהקת המיתולוגית מאריון דוהרטי: פול ניומן ורוברט רדפורד כ"קיד וקאסידי"; ג'ון ווייט ודאסטין הופמן כג'ו באק וריזו ב"קאובוי של חצות", קארול או'קונור וג'ין סטייפלטון כארצ'י ואדית' באנקר ב"הכל נשאר במשפחה". אשה אחת שבטח לא שמעתם את שמה אחראית לכל הליהוקים המבריקים הללו. דוהרטי היתה חלוצה בתחום הליהוק עוד לפני שהתחום קיבל הכרה משמעותית – ברולר (רשימת הקרדיטים) של הסרטים ובכלל בעולם הקולנוע. בשילוב קטעי ארכיון מרהיבים, סיפורים מרתקים ומשעשעים על המתרחש מאחורי תעשיית הסרטים הגדולה בעולם, וראיונות עם השורה הראשונה של במאים ושחקנים – מביא הסרט המבדר הזה הצצה חד-פעמית אל אחורי הקלעים של תעשיית הקולנוע והטלוויזיה האמריקאית, מזווית שטרם ראינו. משתתפים: קלינט איסטווד, אל פאצ'ינו, ג'ף ברידג'ס, רוברט רדפורד, וודי אלן, גלן קלוז, רוברט דה-נירו, רוברט דובאל, דיאן ליין, מרטין סקורסזה, ג'ון ווייט, בט מידלר, ג'ון טרבולטה ועוד רבים אחרים.
יום שלישי
בלוויין,
בכן תעו ב-22:05, צלילי המוזיקה – הסיפור האמיתי.
הסיפור המדהים שמאחורי אחד הסרטים הפופולאריים ביותר שהופקו אי-פעם – "צלילי המוזיקה". השחקן ניקולאס האמונד, ששיחק בתפקיד הילד פרידריך פון-טראפ (ומאוחר יותר היה גם ספיידרמן בסידרת הטלוויזיה של CBS), יוצא לזלצבורג, אוסטריה, ולאליס איילנד וורמונט שבארה"ב, כדי לגלות כיצד משפחת פון-טראפ האמיתית נמלטה מאוסטריה של תקופת הנאצים והפכה ללהקה מצליחה באמריקה של שנות החמישים. הוא מבקר את המשפחה בוורמונט ומגלה שלסיפור עם הסוף הטוב הזה, שעמד בבסיס הסרט, יש גם צדדים אפלים: באופן מוזר למדי, המקום היחיד בעולם שהסרט "צלילי המוזיקה" הוחרם בו הוא העיר זלצבורג עצמה. אך אחרי כמעט 50 שנה אחרי שהסרט עלה לאקרנים וכבש את העולם, עולה לראשונה בזלצבורג הגירסה הבימתית של המיוזיקל, וניקולאס נמצא שם כדי לחוות את הפיוס ההיסטורי.
בכבלים,
בערוץ 8 ב-22:55, הפוך: הסיפור של תקליטי קריאיישן.
אלן מקגי הקים את חברת התקליטים "קריאיישן" בלונדון 1984. הוא נהג להחתים להקות ואמנים על בסיס אינסטינקט בלבד, וכך הסתכן בפשיטת רגל בכל צעד ושעל. למרות זאת, לחברה הייתה סדרה של הצלחות אמנותיות ומסחריות, שהתחילו עם הפריצה של להקת Jesus and Mary Chain ב-1985 והמשיכו עם להקות כמו Primal Scream, The House of Love, My Bloody Valentine, Ride , ו-Teenage Fanclub. בתחילת שנות ה-90 מכר מקגי את החברה לתקליטי "סוני", ואז גילה את להקת "אואזיס" שהפכה ללהיט מיידי וסללה את הדרך לגל הבריטפופ שהתפתח מיד לאחר מכן. זהו סיפורו של חלום הרוקנרול והסיוטים הנלווים אליו – עסקאות בחדרים אחוריים, הצלחה טרנס-אטלנטית, סמים, מסיבות והתפרעויות אל תוך הלילה – עד היום שבו נגמר הכסף.
סרטים
בלוויין,
בכן 3 ב-22:00, מחוקים.
בכורה, פסטיבל הקולנוע של כן. דרמה בכיכובו של ארון פול, זוכת פרס מיוחד של חבר השופטים בסאנדנס 2012. זוג צעיר ואוהב, נוהג להשתכר כל יום. זו שגרת חייהם. הם לא רואים בכך משהו יוצא דופן ולא מגדירים עצמם אלכהוליסטים. הבחורה הצעירה היא מורה בבית ספר. כש"מקריות" מובילה ל"מקריות" נוספת, אחרי כמה ימים של הנגאובר קשה, היא מתחילה לתפוס את עצמה מחליטה להיכנס לתכנית גמילה מאלכוהול. האם הסטטוס הנקי החדש שלה יפגע ביחסיה עם בן זוגה, שממשיך במנהגי האלכוהול ללא שינוי? צמד שחקנים עם דינמיקה מקסימה, קטעי הומור משולבים ברגש, והופעת משנה כובשת, כרגיל, של זוכת האוסקר אוקטביה ספנסר. גם עם מארי אליזבת ווינסטד ("סקוט פילגרים"), ניק עופרמן ("מחלקת גנים ונוף").
יום רביעי
בלוויין,
בכן תעו ב-21:00, זמן פוניבז'.
פסטיבל חיפה 2012. ישיבת פוניבז', ששכנה בעיר פוניבז' בליטא שלפני השואה, הוקמה בבני-ברק בשנת 1943 על-ידי הרב יוסף שלמה כהנמן. מאז ועד היום היא נחשבת לאם הישיבות החרדיות בעולם, מקום הגידול של גדולי הדור החרדי הבא. במאי הסרט, בוגר הישיבה בעצמו, תיעד במשך שנתיים את חייהם של תלמידי הישיבה ורבניה. הוא לוכד במצלמתו את הרגעים השגרתיים, השמחים, וגם העצובים והבודדים בחייהם, ומביא נקודת מבט אותנטית על חייהם של נערים צעירים, שמגיל 16 עוזבים את ביתם לטובת חיי פנימייה דחוקים. הנערים הללו מנסים למצוא את מקומם האינדיווידואלי בתוך למעלה מ-1,000 תלמידים אחרים שנראים בדיוק כמוהם, וממש כמוהם – שואפים להיות גדולי הדור החרדי הבא. תסריט ובימוי: יהונתן אינדורסקי ("שטיסל").
בדרמה חמה ב-22:25, המירוץ למיליון.
עונה 22 בשידור יומי, יש!
בכבלים,
בערוץ 8 ב-22:50, היזהרו מג'ינג'ר בייקר.
פסטיבל דוקאביב 2012. סיפורו של המתופף האגדי והפרוע ג'ינג'ר בייקר, חלוץ הרוקנרול הנודע לשמצה שניגן עם כל הגדולים, עשה את כל הסמים האפשריים וחצה את כל היבשות. מאחוזתו בדרום אפריקה מספר בייקר על הרגעים המכוננים בקריירה ענפה, ואליו מצטרפים שותפים לדרך כמו אריק קלפטון וקרלוס סנטנה. מי שהחל את דרכו כמתופף ג'ז אדוק הגיע להצלחה מוקדמת עם להקת "קרים", בה היה חבר גם קלפטון. אופיו התזזיתי והתמכרויותיו לא אפשרו לו להישאר בהרכב אחד או משפחה אחת לאורך זמן, ולאחר נדודים ממושכים הוא מצא את עצמו באפריקה, מנגן עם פלה קוטי האלמותי ומעורב בליגת הפולו המקומית. לאחר אינספור משברים קיומיים ולידות מחדש, בייקר הוא עדיין מתופף ענק, וגם אדם די מפחיד.