אחרון הלא צדיקים, לפקפק בדרווין, נירנברג המשפט והלקח, סווינג, מד מן, משחקי הכס (שזמינה ב-VOD כבר בחמש בבוקר), הוויקינגים, הוואי חמש-אפס, נקמה, האנטומיה של גריי, החץ, היפה והחיה, המערכת, חדר 101, אישה לראווה. בהורדות: מד מן, משחקי הכס, תוכניתו החדשה (והשבועית) של ג'ון אוליבר ב-HBO, עונה רביעית וחדשה בת ארבעה פרקים של דרמת הפשע הבריטית "וירה", ספיישל סטנד אפ של ג'ים גאפיגן בקומדי סנטרל, פרק נוסף של סיילם, עוזרות בית נחושות, סיילם, האחות ג'קי, קליפורניקיישן, Years of Living Dangerously, עמק הסיליקון, Veep, המרגלים של וושינגטון, The Crimson Field, גדולה מהחיים, עד עצם היום הזה, תחיית המתים, נקמה, המירוץ למיליון, האישה הטובה, המנטליסט, Believe, Crisis, משפחת סימפסון, איש משפחה, הבורגר של בוב, קוסמוס.
בערוץ 10 ב-15:00, הכינור שחזר.
ברוניסלב הוברמן היה האמן החשוב ביותר של אירופה בתחילת המאה שעברה. הוברמן ראה את התבהמותה של אירופה עם עליית הנאצים והתייצב מול העילית התרבותית במטרה להחרים את היטלר ואנשיו. יוזף גבלס הורה לגרש את כל הנגנים היהודים מהתזמורות. הוברמן הבין בדיוק לאן זה מוביל והחליט להציל ממוות את בכירי הנגנים היהודים שעמם ניגן בתזמורות אירופה. הוא החליט להקים עבורם בפלשתינה תזמורת פילהרמונית. זו הורתה של הפילהרמונית הישראלית. תזמורת של ניצולים. הוברמן מימן את מבצע ההצלה מכיסו, כך שמספר הנגנים שהוא יכול להציל מוגבל. הוא ערך באירופה אודישנים לנגנים, כשכל 'אודישן' כזה היה בעצם 'סלקציה'. מי שעבר יצא עם משפחתו לפלשתינה. מי שנכשל, דינו נחרץ למות. הוברמן לא יכול היה לשאת עיניים לנגנים שבחן ו ניצב בגבו אליהם. במהלך איסוף הכספים להקמת התזמורת שלו, ניגן הוברמן בקארנגי-הול בניו יורק. כשהשתחווה לקהל המריע פרץ מישהו לחדר ההלבשה וגנב את הסטרדיואריוס, הכינור היקר. הוברמן מת בשנת 1947 מבלי שזכה לשוב ולראות את כינורו. בשנת 1987 בבית כלא בקונטיקט התוודה אסיר על ערש מותו שהוא זה שגנב את הכינור הנדיר. הכינור שנמצא זכה לכותרות ראשיות בעיתוני ארצות הברית. לפני 6 שנים רכש את הכינור הנדיר ג'ושוע בל, הסופרסטאר הצעיר של המוזיקה הקלאסית. הסרט מחזיר את ג'ושוע בל עם הכינור של הוברמן לעיר הולדתו של הוברמן, לבית הכנסת שלו, לנגן שם את היצירה שהוברמן אהב יותר מכל. את הסיפור מלווה מוסיקה שמיימית שיוהנס ברהמס כמו כתב במיוחד לסרט הזה. חיים הכט, במאי הסרט, התוודע לסיפור דרך זיגמונד רולט, יהודי ששרד את התופת בצ'נסטוחובה וגילה להכט שאמא שלו והוברמן נולדו באותה חצר ברובע היהודי של צ'נסטוחובה.
בכן 1 ב-18:30, נירנברג: המשפט והלקח.
נדמה שהכל כבר נחשף על משפט השואה החשוב בכל הזמנים אשר כונה "משפטי נירנברג". אבל סרט זה חושף את גרסתו המלאה של סרט שמעולם לא הוצג בבתי הקולנוע בארה"ב ולמעשה נגנז. לארבע בעלות הברית שבנו את תביעתן נגד הצמרת הנאצית, היו כנראה גם גילויים לא נעימים שהתגלו במהלך המשפט. ארה"ב, בריטניה, צרפת וברית המועצות מנהלות את אחת הדרמות הגדולות בהיסטוריה במשפטי נירנברג, אך העולם לא יודע את כל הפרטים. כמתועד במסמך המצמרר, המשפט ייסד את "עקרונות נירנברג" שעליהן נשענות התביעות שלו בעקבות פשעים כנגד השלום, פשעי מלחמה, פשעים נגד האנושות והשמדת עם. על בסיס קטעי ארכיון וחומרים מצולמים מבית המשפט, עושה הסרט שימוש נרחב בקטעי סרטים מ"תוכניות הנאצים"' ו"מחנות הריכוז", סרטים שנעשו תחת פיקוחו של באד שולברג, והוצגו במשפט נירנברג. בנובמבר 1948 התקיימה בשטוטגרט הפרמיירה הגרמנית לסרט, אך על מנת להתחשב בתכנית מרשל הסרט מעולם לא הוצג בבתי הקולנוע בארה"ב והפקת הגרסה דוברת האנגלית של הסרט לא נסתיימה. הנגטיבים והסאונד המקורי אבדו או הושמדו. 60 שנה מאוחר יותר, מוצגת הרסטורציה של הסרט הגמור בפורמט 35 מ"מ, בגרסתו של הממשל האמריקאי מ-1948 של משפט נירנברג – בית הדין הבינלאומי הצבאי. במאי : סטיוארט שולברג.
בערוץ 10 ב-19:07, סווינג.
ג'וני וג'ונס היו צמד זמרים יהודים הולנדיים שהיו כוכבים לפני מלחמת העולם השנייה, והם שהביאו את הסווינג להולנד. בזמן המלחמה הם נשלחו דרך מחנה המעבר ווסטרבורק למחנות ההשמדה במזרח אירופה, שם הם נרצחו. אך בזמן שהותם במחנה הופיעו בפני העצורים האחרים ועודדו אותם עם השירים שלהם. באופן מוזר הם קיבלו רשות לחזור לאמסטרדם לזמן קצר, ושם הקליטו שירים שחיברו במחנה. למרות שהייתה להם האפשרות להימלט ולהסתתר, הם החליטו לחזור למחנה. ההקלטות של השירים שחיברו נשמרו, וכך יש לנו זווית ראייה מיוחדת במינה על החיים בווסטרבורק.
בערוץ 1 ב-21:00, מגיהנום לגן עדן.
הפסנתרנית הנודעת אליס זומר חגגה לא מכבר את יום הולדתה ה-108 (עכשיו היא כבר בת 110). היא ניצולת השואה המבוגרת ביותר החיה כיום. זומר חוותה את מרבית האירועים המשמעותיים של המאה ה-20: מלחמת העולם הראשונה, האינפלציה הגדולה, מלחמת העולם השנייה, השואה, השחרור מהנאצים, הקומוניזם, ההגירה מאירופה לישראל ואח"כ שוב לאירופה ועוד. סרטו התיעודי של הבמאי הגרמני מיכאל טויטש משרטט את דיוקנה של אמנית גדולה מהחיים שהמוזיקה עיצבה את חייה, עזרה לה לשרוד את השואה ולשמור על אופטימיות ושמחת חיים על אף האובדן של בעלה, בנה היחיד ומרבית משפחתה. אליס זומר נולדה בפראג, התחנכה בגרמניה, חייתה ועבדה בישראל כמורה לפסנתר באקדמיה למוסיקה ולמחול במשך 37 שנים, ומתגוררת כיום בלונדון. אליס זומר גידלה דורות של פסנתרנים, והיא נחשבת למורה דגולה ונערצת עד היום.
בערוץ 1 ב-22:15, הריקוד האחרון של קלרה.
קלרה הייתה רקדנית יוגוסלבית צעירה ונלהבת שחולמת להקים בית ספר לבלט. העובדה שהיא יהודיה הייתה חסרת חשיבות לחלוטין מבחינתה ומעולם לא באה לידי ביטוי בחייה בשום דרך. כשפרצה מלחמת העולם השנייה, נלקחה קלרה לתדהמתה מביתה ונשלחה למחנה המוות אושוויץ. היום ולאורך 10 שנים של צילומים, היא מתגוננת מפני הזוועות שעברה כמו שניצולים רבים נוהגים, באמצעות ריחוק פסיכולוגי. בסוף המלחמה כשהרוסים שיחררו את המחנה, הם מצאו את קלרה – שלד במשקל 38 קילו. היא חזרה לעיירה שלה, סומבור, רק כדי לגלות שהוריה נרצחו, ומתוך התהומות האלה החליטה לעלות לארץ. אבל למרות הכל קלרה מעולם לא זנחה את חלום בית הספר לבלט, למרות שישראל של שנות השישים עם ריקודי הרועים וההורה, החאקי והסנדלים – הייתה המקום הגרוע ביותר להגשמתו. כבר באנייה בדרך ליפו, הסבירו לה שזה לא מתאים, מי רוקד בלט בארץ? כשהגיעה לבסוף לירושלים היא נישאה וביחד עם בעלה הצליחה להקים את בית הספר המיוחל שלה. הסטודיו שלה שהיה אחד משלושת בתי הספר הראשונים לבלט והפך להיות מוסד מוביל בתחומו. הסרט מבטא לכל אורכו את הדואליות של חיים השזורים מלחמות וטרגדיות לצד שמחה ויצירתיות, הגלומים באישיות נחושה ולא מתפשרת. למרות שקלרה שילמה מחיר אישי כבד – בסופו של דבר הסיפור שלה הוא סיפור של ניצחון. בימוי ותסריט: נילי קסלר.
בערוץ 1 ב-23:00, הרבי והקצין הגרמני.
סיפור הצלתו המיוחד והמוזר של הרבי מליובאוויטש במלחמת העולם השנייה. רב-סרן ארנסט בלוך היה קצין גרמני מעוטר בוורמכט הגרמני ושירת כסוכן במודיעין הגרמני, אבל הוא היה גם יהודי למחצה. בשנת 1939 קיבל בלוך פקודה ישירה מראש המודיעין הגרמני, האדמירל וילהלם קנריס, לצאת לוורשה, למצוא ולהוציא את הרבי מליובאוויטש – שבאותו זמן הסתתר יחד עם 18 קרובי משפחתו מפני הנאצים – על מנת להציל את חייו. בלוך בחר שני חיילים נוספים, גם הם יהודים למחצה, מיחידת המרגלים. מציאת הרבי הייתה אתגר גדול, מכיוון שהיהודים חששו שבלוך מחפש את הרבי בכדי לעצרו ולא בכדי להצילו. בלוך הגיע אל הרבי והעלה אותו ואת קרוביו לרכבות במחלקה ראשונה, ותוך סיכון רב הביא אותם לברלין. מספר ימים אחר כך הצליח להעבירם ברכבת את הגבול הלטבי, ומשם חצו את הגבול והגיעו לריגה בירת לטביה, ולבסוף לארה"ב.
בכבלים,
בערוץ 8 ב-20:00, אחרון הלא צדיקים.
מועמד לפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר – פרסי הסזאר 2013. הקרנת בכורה – פסטיבל קאן 2013; הבחירה הרשמית – פסטיבל טורונטו 2013; הבחירה הרשמית – פסטיבל הסרטים של ניו יורק 2013. קלוד לנצמן, גדול המתעדים של השואה בקולנוע, מביא כאן מסמך מצמרר, מקיף ופרטני, נוקב ומעורר מחשבה בן שלוש וחצי שעות על גטו טרייזינשטאט. בשנת 1975 צילם לנצמן סדרת ראיונות עם בנימין מורמלשטיין שהיה אחרון ראשי מועצת זקני היהודים בגטו (אלטסטנראט) של מחנה הריכוז והמעבר טרייזנשטאט, והיחיד ששרד את השואה מבין כל ראשי מועצות היהודים. בתוקף תפקידו נאלץ מורמלשטיין לנהל מו"מ יומי עם אדולף אייכמן. הראיונות שניהל לנצמן עם מורמלשטיין לא נכללו בסרט "שואה". בשנת 2012 שב לנצמן לטרייזנשטאט, בו צילמו הנאצים ב 1944 סרט תעמולה שמטרתו הייתה להונות את העולם כולו לגבי המתרחש בגטאות. לנצמן הוציא את הראיון עם מורמלשטיין מן הארכיון הפרטי והקדיש סרט שלם לסוגייה המוסרית המעיקה. מתוך דבריו של מורמלשטיין עולות תובנות חדשות לגבי שורשי הפתרון הסופי, דמותו של אייכמן והבעייתיות הטרגית של יחסי מועצות היהודים עם הרשויות הנאציות.
בלוויין,
בכן תעו ב-22:00, לפקפק בדרווין.
מבט מעמיק אל תאוריית הבריאה המודרנית שאומצה על ידי אלו שדחו את תורת האבולוציה (בריאתנים), ואל הדרך בה תאוריית הברירה הטבעית של צ'ארלס דארווין השפיעה על תפיסת האמונה שלו. בחינה מרתקת על 150 שנים של דיונים וויכוחים שנדמה שהופכים לרלוונטיים יותר מתמיד.
סרטים
ולא לשכוח:
האנטומיה של גריי 10 בכן דרמה ב-21:15.
נקמה בחם 3 ב-21:30.
אישה לראווה בכן קומדיה ב-21:30.
משחקי הכס 4 בכן או ב-22:00.
החץ 2 בכן פעולה ב-22:00.
הוואי חמש-אפס 3 באזור חם ב-22:00.
מד מן 7 בחם 3 ב-22:15.
היפה והחיה 2 בכן פעולה ב-22:45.
הוויקינגים 2 בכן או ב-23:00.
יש לכם המלצות משל עצמכם? אז תמליצו.