ספוילר "הפלאש" עונה 1 פרק 3
בקלות יתרה מדי סדרות מהז'אנר, בייחוד כשהן משודרות ברשתות ארציות, נופלות למקום נוח ותבניתי. בפרק השלישי שלה "הפלאש" ממשיכה להידמות ל"חץ" ו"סמולוויל" עם תבנית הנבל השבועי, מערכת היחסים האפלטונית עם הפוטנציאל הרומנטי, פלאשבקים שמשרתים כסיפורי רקע וכו'. לזכותה של "הפלאש", מעבר לכל הקלישאות היא מקסימה ומציעה דמויות מרכזיות חביבות ברובן.
בהמשך לפרק הקודם, ג'ו ווסט מתחייב לחקירת רצח אמו של בארי ואף מבטיח להנרי כי יסייע לו לנקות את שמו, הגם באיחור של 15 שנה. לא חשבתי שנראה את ג'ון ווסלי שיפ כל כך הרבה, אבל פניו העגמומיות\חצי מלאות תקווה של הנרי אלן מוסיפות ניגודיות לאופי הקליל לכאורה של הסדרה. ובל נשכח את עיני הכלבלב המלוחלחות לעתים של ג'ו.
הנבל התורן לא חרג מגבולות תפקידו הבנאלי, אך שימש כפתח להצגת כלא המטה-יומנס כתחליף להריגת הפריקים או שליחתם למאסר בבית כלא שלא יוכל להתמודד איתם. משהו שקצת חסר בסדרות גיבורי העל האחרות, שימוש במדע, מוצא את מקומו פה תודות לראשים המדעיים של הדמות הראשית והחבורה שמקיפה אותו (אף שבארי לא תורם הרבה, בקומיקס הוא לרוב פועל וממציא לבדו).
הפלאשבקים התמקדו הפעם בליל התאונה ששינתה את חייהם של חברי צוות הפלאש, מנקודות מבטיהם ודרך הקרבתו של ארוסה של קייטלין, רוני. הפלאשבק של וולס נראה כמו שיחזור של מה שכבר ראינו בפרקים הקודמים (הדקות האחרונות של הפרק הפכו לבמה האקסקלוסיבית שלו, אה?) לסיסקו וקייטלין היה הרבה יותר מה לעשות ולהוסיף, בייחוד קייטלין וסיפורה העצוב. הקרירות הקבועה שלה נובעת מאופייה הבסיסי, כפי שתיארה את עצמה לפני התאונה, אך היא עטפה את עצמה במגננות נוספות לאחר שאיבדה את רוני. ההתמודדות שלה עם אובדן שונה מזו של בארי (אז מה אם הוא היה ילד?), כך שהולם שהוא האדם שהיא נפתחת בפניו בסופו של דבר. הזדמנות טובה לשכוח מאייריס.[1]
[1] לחיוב, טוב לראות שלא מרחו עוד את הסתרת הרומן שלה עם אדי מאביה.
– רוני ריימונד הוא חצי מהזהות האמיתית של גיבור העל פיירסטורם (החצי השני שלו יוצג בהמשך). הקשר הפחות מוזר ל"חץ": רובי אמל שמגלם את רוני הוא בן-דודו של סטיבן אמל, ה-חץ. הקשר היותר מוזר ל"חץ": בקומיקס פליסטי סמוק היא אמו החורגת של רוני.
– "כמו אש וקרח": קייטלין מתארת כך אותה ואת ארוסה המנוח רוני. מאוד מרומז, בהתחשב בזהות הסודית שלו בקומיקס, ושלה – קילר פרוסט.
– השם מיסט היה בשימושם של שני נבלים, אב ובתו.
– בבית הקולנוע ממנו יוצאים בארי ואייריס מוקרנים שני סרטים. Blue Devil II: Hell to Pay הוא כפי הנראה המשך לסרט שמודעת פרסום שלו ניתן היה לראות בתחילת העונה השנייה של "החץ". וגם דמותו של גיבור על דמוי שד מיקום DC.
– הסרט השני, The Rita Farr Story מתייחס ל-Elasti-Girl, חברת הדום פטרול.
– "שדרות ווייד": מארק ווייד הוא כותב קומיקס ותיק, ובין השאר הייתה לו ריצה ארוכה על הסדרה של פלאש בשנות ה-90.
– בארי אומר שהוא לא זקוק להכרה בדמות מוזיאון. מה שתגיד, אלן.
– "תיק אורלוף": פרופ' פיוטר אורלוף היה מדען סובייטי שנחלץ ממדינתו ע"י פלאש במהלך המלחמה הקרה.
– רפרנסים ל-52: 52 דקות ואיזור כור 52.
– ברשת יש תיאוריה על התבליט בכניסה למשטרת סנטרל סיטי: מופיעים שם שבעה מתוך 12 אלי אולימפוס שעשויים לייצג כל אחד חברי ליגת הצדק (זאוס = סופרמן, הרמס = פלאש וכן הלאה), ומתחתם מונחים המזוהים עם הקבוצה (אמת, חירות, צדק).
– "קוד 237": ספק אם זה היה מכוון, אבל עדיין מצאתי לנכון לציין את הגיליון של פלאש הנושא את אותו מספר משנות ה-70, בגלל ציור העטיפה. אהם.