סליפי הולו, החץ, ערסים ופרחות, משפטה של פמלה סמארט, אבודים, פרק אחרון לגמרי של אימפריית הטיילת, הומלנד, סקנדל, האנטומיה של גריי, האישה הטובה, איכילוב, דאבל דיוות, השבוע שעבר עם ג'ון אוליבר. שלל מהנכר: פרק אחרון לגמרי של אימפריית הטיילת, עונה שנייה וחדשה של Alpha House, הקומדיה הפוליטית של אמזון, ששוחררה במלואה וכל הפרקים שלה צפויים להגיע. וגם הרומן, המתים המהלכים, הומלנד, עד עצם היום הזה, קמים לתחייה, נקמה, Madam Secretary, האישה הטובה, זירת הפשע, השבוע שעבר עם ג'ון אוליבר, אחוזת דאונטון, אקס פקטור בריטניה.
אבודים עם צופית גרנט בערוץ 2 ב-21:00.
עונה חדשה לתוכניתה של צופית גרנט: בכל פרק היא מלווה סיפור אנושי מרגש של אנשים שונים שברגע אחד בחייהם ניתק הקשר שלהם עם קרוב משפחה (אח, הורה, ילד). למרות שעשו הכל כדי למצוא את יקירם במשך השנים שחלפו, לא הצליחו עד היום לעלות על עקבותיו. צופית בליווי צוות חוקרים יוצאים בעקבות המקרים הללו במטרה לאתר את האדם האבוד.
בכבלים,
בערוץ 8 ב-22:00, ערסים ופרחות –
האליטות החדשות.
מה זה ערס? ומי היא הפרחה? מי בכלל קובע מי הוא ערס ומי היא פרחה? האם אתם מכירים ערס אשכנזי או פרחה אשכנזייה? למה רוב הערסים והפרחות שאתם מכירים, או שחשבתם שאתם מכירים, הם מזרחים? האם הערסים והפרחות הם אכן איום קיומי על מדינת ישראל? איך הערסים והפרחות (שהפכו בינתיים לרוב) מתמודדים עם הסימון המשפיל הזה? והכי חשוב: מתי הפכו הערסים והפרחות לאליטות החדשות של ישראל?
הערסים והפרחות, גם אם "אנחנו" מאוד לא אוהבים את זה, הם היום האליטות החדשות. רואים אותם בכל מקום – בפוליטיקה, בתקשורת, בקולנוע, במוסיקה, בספורט, ברחוב ובעצם – איפה לא? כן, הקבוצה המזרחית, שסומנה כערסית ופרחית כבר מראשית ימי המדינה, בגלגולי לשון שונים (פושטק, צ'חצ'ח וכו'), כבר איננה מסתתרת מפני הבליסטראות האשכנזיות (והמזרחיות בחלקן), אלא יוצאת בגאון החוצה, למרחב הציבורי, ומנכיחה את עצמה ללא בושה.
במילים אחרות: הערסים והפרחות ניצחו. הם קובעים איזה עיתונים נקרא, מה נקרא בהם, מה נצפה בטלוויזיה, מי תהיה מפלגת השלטון, איזו קבוצת כדורגל תעפיל לפסגה, מה יהיה הטרנד האופנתי הבא, מי ימלא את נוקיה וקיסריה, היכן ינסקו מחירי הדיור וכיו"ב. כן, במקום להסתתר ולהתגונן, נכנסו המזרחים בדלת היחידה הפתוחה שנותרה בפניהם ושטפו את המרחב הציבורי באלפיהם. במובן מסוים, ניתן לומר כי הערסים והפרחות הם עונשה של התרבות הישראלית.
אז קחו נשימה עמוקה, תפתחו את העיניים, האוזניים ובעיקר את הלב ותנו למסומנים לספר לכם מי הם באמת: מאיפה הם באים? איפה הם גרים? את מי הם אוהבים? את מי הם מתעבים? למה הם מעדיפים מותגי יוקרה וציפורניים מלאכותיות למרות שלחלקם אין גרוש על הנשמה? מה יחסם ליהדות ולמסורת ואיך זה מתיישב עם המחשוף העמוק והלוק המוחצן? מה יחסם לכסף, להצלחה, להשכלה, למעמד האישה? ולמה חלק גדול מהם פושט חולצה, מנופף בדגל ישראל וזועק בקול ניחר, "מוות לערבים"? אנתולוגיה דוקומנטרית חדשה של רון כחלילי מביאה את הערסים והפרחות כפי שמעולם לא ראיתם: מצחיקים, מתריסים, נוגעים ללב, מורכבים, חכמים ובעיקר רגישים.
פרק 1: ח"י שיחות עם ערסים.
הבמאי אורי סלעי ("לרקוד עם דמעות בעיניים") על הערסים, שלא לומר – הערסים המזרחים. סלעי הושיב מול המצלמה, על ספסל ברזל, 18 ערסים מעולמות ומדימויים שונים, ודיבר איתם על הכל: על דמות הערס, גבריות, טלוויזיה, מוזיקה, מזרחים ואשכנזים, ערבים, בית"ר ירושלים, כסף, אוניברסיטה, חלומות וסולמות חברתיים. לראשונה בתולדות הטלוויזיה בישראל יושבים 18 ערסים במצבי תודעה שונים, ומדברים כמעט שעה שלמה בגובה העיניים ומעומק הלב על עצמם ועל מקומם בחברה הישראלית. בין המשתתפים: לירן כהן (מוכר בחנות נרגילות), דודו כהן ורפי מזרחי (בעלי בסטות משוק הכרמל), אסף אטדגי (כותב ומלחין, המנהל האמנותי של עומר אדם), אלון מזרחי (בלוגר ועיתונאי), אשר אלקבץ (נהג מונית), אלעד עובדיה (עו"ד המתמחה בתביעות אפליה נגד מועדונים), אסי ישראלוף (חבר בשלישיית מה קשור), שחר בקשי (פעיל ש"ס), עו"ד אריאל גבאי (אוהד בית"ר ירושלים), רמי לוי (בעלים ויו"ר של "רמי לוי שיווק השקמה"), רועי חסן (משורר מזרחי) ועוד.
שני הפרקים הבאים ישודרו מחר ומחרתיים.
בלוויין,
בכן תעו ב-21:00, מרותקים למסך: המשפט של פמלה סמארט.
סאנדנס 2014, הוטדוקס 2014. ב-1991 אזרחי ארה"ב רותקו למסך הטלוויזיה שלהם: לראשונה התאפשר לשדר משפט מלא בטלוויזיה. הנאשמת במשפט, פמלה סמארט מעיירה קטנה בניו-אינגלנד, הואשמה בקשירת קשר לרצח בעלה ע"י תלמיד בן 16 מהתיכון בו עבדה ושאיתו ניהלה רומן. המשפט הטריף את התקשורת. מדיון לדיון האומה נהייתה דרוכה והריאליטי הטלויזיוני הראשון יצא לדרך. הסיפור של הבגידה, הסקס, הסמים והרצח שימש השראה ל-20 שנים נוספות של תוכניות טלויזיה, ספרים, מחזות וסרטים כולל הסרט "פיתוי קטלני" (To Die For) בכיכובה של ניקול קידמן. בסרט חוזר הבמאי ג'רמיה זאגאר לשנת 1991 כדי לבחון את האירוע כולו מפרספקטיבה אחרת. הוא מציג בפנינו עד כמה מילאו התקשורת והציבור תפקיד בהטיית תוצאות המשפט, איך האהבה של פמלה לאור הזרקורים וההתנהגות הבעייתית שלה התקבלו על ידי התקשורת המתלהמת, ואיך אנו כצופים נשבים בקלות תחת מיתוסים ואמת מעוותת.
בכן פעולה ב-21:45, סליפי הולו.
עונה שנייה וחדשה.
בכן פעולה ב-22:30, החץ.
עונה שלישית וחדשה.
ולא לשכוח:
האנטומיה של גריי 11 בכן דרמה ב-21:15.
סקנדל 4 בחם 3 ב-21:30.
האישה הטובה 6 בכן דרמה ב-22:00.
אימפריית הטיילת 5 בכן או ב-22:00.
דאבל דיוות בלייפטיים ב-22:25.
איכילוב בערוץ 2 ב-22:30.
הומלנד 4 בכן או ב-22:55.
השבוע שעבר עם ג'ון אוליבר בחם 3 ב-23:15.
יש לכם המלצות משל עצמכם? אז תמליצו.