מאחר שלא אספיק לפרסם פוסט עדכונים לפני מחר, הנה מה שקורה היום בטלוויזיה.
ראשון בהורדות: סאטרדיי נייט לייב בהנחיית מיילי סיירוס, טופ שף, גיהנום על גלגלים, אקס פקטור בריטניה, אטלנטיס, הגשר (המקור הדני).
בכבלים,
ב-VOD חם, ברודצ'רץ'.
העונה הראשונה כבר עלתה במלואה ביום רביעי אבל שכחתי להמליץ: דרמה בכיכובו של דיוויד טננט, הבוחנת מה קורה לקהילה מאוחדת כשלפתע היא ניצבת במרכזה של סערה אימתנית ומרעישה. העלילה נפתחת בבוקר קיצי בעיירה האידילית והשקטה ברודצ'רץ' שבמחוז דורסט, דרום בריטניה, כאשר דני לטימר בן ה-11 נעלם. אמו מתחילה לחפש אחריו בדאגה, בעוד חברתה הטובה, השוטרת המקומית אלי מילר, מגיעה לעבודה רק כדי לגלות שהקידום שהאמינה כי תשיג נחת בידיו של אלק הארדי (טננט), שוטר חיצוני עם מוניטין שלילי. כשגופתו של דני מאותרת מתחת לצוקים שמקיפים את העיירה, שני הקצוות מתאחדים לחקור את פרשת הרצח הטראגית והמסתורית. שני החוקרים המשטרתיים נחושים לפתור את התעלומה, ובעוד אלי עלולה להיות רגישה מדי לאנשי הקהילה שלה, אלק אפקטיבי כשם שהוא בוטה. כאשר החדשות על האירוע מתפשטות בעיר, נפתחת שורת אירועים שתשים את ברודצ'רץ' מתחת לזרקור התקשורתי, ותגרור מטה את העיירה, תושביה וסודותיה, בעוד כולם הופכים לחשודים. ראיתי את שני הפרקים הראשונים וזה נראה כמו תיקון ל"ההרג".
בערוץ 8 ב-22:00, לא תשקוט הארץ.
פסטיבל חיפה 2013. לציון 40 שנה למלחמת יום הכיפורים, סדרה העוסקת באותה שנה מעצבת, 1973, באביב השאננות ובקיץ האשליות, בסתיו ההלם ובחורף הדמעות. ארבעה עשורים לאחר מלחמת יום הכיפורים, הקשה במלחמותיה של מדינת ישראל מאז השגת עצמאותה, אפשר סוף-סוף להציב עדשה מול הפנים המיוסרות, למודות הלקח, של הדור שהלך אל המלחמה ושב ממנה, אם שב, שונה מאד. ארבעה פרקים מתעדים לראשונה לעומק ובהרחבה, עם חשיפות וגילויים את מלחמת יום הכיפורים; את מעגלי המודיעין, המדיניות, הקרבות והלוחמים. ההפתעה, המחדל, הקריסה והאימה, בין שתיים בצהריים של יום הכיפורים לצליחת התעלה והכרעת המלחמה. הקרע והמחלוקת לגבי תפקידו של הסוכן מרואן אשרף, דילמת הכניעה הישראלית ותחושת חורבן הבית בקרב ההנהגה הבכירה, הקלטות נדירות של הפיקוד העליון, משיחות סודיות בבית הלבן ומחדר הישיבות של גולדה.
"לא תשקוט הארץ" מספרת איך נקלעה ישראל למלחמה שהוזהרה כי בוא תבוא, אך סירבה לשלם את מחירי ההימנעות ממנה, במתינות מדינית ובמוכנות צבאית. הסדרה שואלת האמנם הייתה זו מלחמה בלתי-נמנעת, או שמא, בנקודות שונות על הרצף, הייתה ההנהגה המדינית והצבאית של ישראל מסוגלת לסכל את הרעה, ולחילופין – להיטיב להיערך לקראתה. המוסכמה שקנתה אחיזה בציבור הישראלי, בעקבות דו"ח ועדת אגרנט, מייחסת את האסון הגדול של אוקטובר 1973 בעיקרו להפתעה מודיעינית, במובן של אי-התרעה על יכולתו האמתית של האויב ועל כוונותיו לממש אותה. הסדרה מבקשת לברר האמנם כך, או שהבעיה הייתה ביטחה עצמית מופרזת של ממשלת גולדה מאיר ושר הביטחון משה דיין והמטכ"ל בראשות רב-אלוף דוד (דדו) אלעזר, שהעריכו שהסיכון נסבל.
חומרים חדשים ובלעדיים, נדירים ומרגשים, מכניסים את הצופה עמוק לתוך ה"בור" של מוצב הפיקוד העליון בקריה, לחדר-הישיבות של גולדה מאיר, לשיחה כמוסה שלה בבית הלבן עם הנשיא ניקסון, למפקדות בחזיתות ולאימת המוות של הלוחמים משני עברי הסואץ וברמת הגולן. מול המצלמות, לדין-וחשבון נוקב לעצמם ולשני דורות, דור המלחמה ודור ההווה, מתייצבים הנרי קיסינג'ר, אנשי "מוסד" שהשתתפו במבצעים עלומים בארצות ערב ושמעולם לא נחשפו, שותפי-סוד לתחושת האובדנות הפרטית והלאומית של גולדה ושל משה דיין, חברי ממשלה ומטכ"ל, ראשי מודיעין, מפקדים, שבויים, פצועי גוף ונפש.
פרק 1: "וחושך על פני תהום". הפרק מחזיר את הצופים בו לטלטלה הנוראה של התרסקות שלוות יום הכיפורים לקולות נפץ, חורבן ומצוקה; אל הרגעים הגורליים של היומיים הראשונים, 6-7 באוקטובר, כשהפלישה המצרית והסורית המתואמת מכריעה את ההגנות הדקיקות בקווים, חיל-האוויר אינו מצליח לסכור את השיטפון והמנהיגים מאבדים את העשתונות וכמעט גם את המדינה. ובה בעת, המתכנן הראשי של המלחמה, אנואר סאדאת, מודיע לקיסינג'ר שמבחינתו, המלחמה יכולה כבר להסתיים, אם רק ישראל תתחייב לפתוח בתהליך מדיני שסופו נסיגה לגבול 5 ביוני 1967. מה שגולדה סירבה לעשות, מה שמנחם בגין הסכים לו ארבע שנים לאחר תום הפרק הרביעי, שממנו יעלה הפקפוק, מי באמת ניצח במלחמה, והאמנם לא ניתן היה להגיע לתוצאה מדינית דומה גם בלעדיה? גולדה מוקלטת בשיחה סגורה בבית הלבן כשהיא מסכימה לנסיגה חלקית בלבד, "כדי שהמצרים יפעילו את תעלת סואץ – ערובה לכך שלא יפתחו באש". סאדאת סירב והמשיך להזהיר שייצא למלחמה, אך העמדה הישראלית עוד הוקשחה לקראת הבחירות לכנסת. "איש לא התייחס לסאדאת ברצינות," מודה קיסינג'ר בראיון מיוחד. מה קרה שם? ומדוע? "ניצחון זה דבר נורא," אומר אחד הקצינים על מלחמת ששת הימים, "מה קרה בניצחון הזה? לאן זה מוליך אותי? למלחמה הבאה?" והתשובה העגומה, החיובית, ניתנת בקולו של משה דיין, המהדהד ממעמקי ה"בור" בקריה לאחר ארבעה עשורים:"מי שייהרג –ייהרג, והפצועים ילכו בשבי. אני מודאג ממה יהיה. זו כעת המלחמה על ארץ ישראל". וגם, מלחמתם האישית של כל מי שניצבו מול האש והאימה, הכיליון והזוועה, כמו אותו חייל שחייו ניצלו בזכות תושייתו וגבורתו של סמל צעיר ממנו, שחמק מהאויב אך הוכרע באש כוחותיו.
בלוויין,
ב-VOD כן החל מהיום, בלו נטלי.
פרק בכורה לעונה השנייה והחדשה.
בכן או ב-22:00, רייק.
עונה שנייה לדרמה הקומית האוסטרלית.
סרטים
בלוויין,
בכן 3 ב-22:00, אפוקליפסה עכשיו.
סרטים שחייבים לראות.