נובל והכשל הכימי, כל האמת על הסמארטפון שלך, הריקוד של אלפונסו, בתוך העולם הווירטואלי, גם אנחנו רוצים תוכנית תחקירים, בית ספר למוזיקה, טופ שף, ישראל מבשלת, טרמיי, אין כמו אסקס, ספרטקוס דם וחול, שובר שורות, האוס, המושכים בחוטים, חוק וסדר מדור מיוחד ועוד.
בערוץ 1 ב-21:45, מבט שני: נובל והכשל הכימי.
בשבוע הבא בשטוקהולם יעמוד פרופסור דן שכטמן מהטכניון מול מלך שבדיה ויקבל מידיו את פרס נובל לכימיה. פרופ' שכטמן הוא חוקר של מבנה החומר. תגליתו שינתה את ההגדרה של גבישים שהייתה שלטת במדע שבעים שנה. שכטמן פרסם את ממצאיו כבר לפני 30 שנה אך השוללים, מדענים בכירים בעולם, ביניהם בעל פרס נובל לפיזיקה ליינוס פולינג, טענו כי אין שחר לתגלית. אורי גולדשטיין מביא ניצוצות מאישיותו של הפרופסור בעל המוח המזהיר. עוד בתכנית על לימודי הכימיה בישראל. מדוע מעטים כל כך לומדים ומעטים יותר מצליחים, והאם זוכי פרס הנובל הם חריגים או מייצגים.
בלוויין,
בכן תעו ב-21:00, כל האמת על הסמארטפון שלך.
מבט חודר לדרך בה טכנולוגיות התקשורת המודרנית משנות את הדרך בה אנו חיים – לעתים לטובה, ולפעמים – הרבה יותר משאנחנו מודים בכך – לרעה. בזמנים הקשים בהם אנו חיים, כשהמשאבים הולכים ופוחתים, יש עדיין דבר אחד שזמין לכולם, ובשפע: מידע. לפי מחקרים סטטיסטיים אחרונים, כמות האינפורמציה שמיוצרת ע"י עסקים וארגונים (הן מודפסת והן דיגיטלית), צומחת ב-65% בכל שנה. כמות המידע הדיגיטלי שנוצר בעולם ומופץ באמצעות אימיילים, מסרים מידיים, פוסטים בבלוגים, דפי אינטרנט חדשים, שיחות טלפון דיגיטליים, פודקאסטים וכו' – תצמח בחמש השנים הקרובות פי עשרה. מה שברור הוא שצמיחת כמויות האינפורמציה היא מבהילה. מכשירים כמו מחשבים וסמארטפונים הפכו לחלק אינטגרלי מחיינו. הם משאירים אותנו מעודכנים ומחוברים, אך מחקר אחד מראה ששימוש נרחב בהם מגדילים את לחץ הדם שלנו, את רמות החרדה, ועלול גם להביא לדיכאון. הסרט בודק כיצד החדירה המטורפת של המכשירים הללו לחיינו עלולה להזיק למערכות היחסים שלנו, למוחנו ולבטיחותנו.
בכן תעו ב-22:00, הריקוד של אלפונסו.
אלפונסו, גיבור הסרט, מוצא בריקוד מפלט מהאבל הכבד על מות אשתו. הוא מחפש בעקשנות אחר אהבה חדשה ולא אומר נואש גם כשהוא נתקל בחומה בצורה. הרומנטיקה שלו חסרת גבולות והוא ממשיך בשלו גם כשנראה שהכול אבוד. הסרט מספק לצופיו נקודת מבט רעננה ולא מוכרת על חיי הרגש של אנשים מבוגרים ועל החיפוש שלא נגמר אף פעם אחר זוגיות ואהבה. בימוי ותסריט: ברק הימן.
בכבלים,
בערוץ 8 ב-21:35, בתוך העולם הווירטואלי.
המציאות כפי שאנחנו מכירים אותה כבר אינה אותו הדבר. למעשה, היא התפצלה לשני חלקים: מציאות מוחשית ופיזית ומציאות סינתטית, וירטואלית. הסרט הזה מספק את סיפוריהם של אנשים שבחרו לחיות את חייהם במציאות אלטרנטיבית שמתרחשת בעיקרה באינטרנט – מה שנחשב בעבר כזירת משחקים וירטואלית לחנונים, פלטפורמות כמו "וורלד אוף וורקראפט" או "סקונד לייף", הפך למוטיב העיקרי בחייהם של רבים. הקהילות החברתיות באינטרנט מאפשרות אף הן לרבים לרכז את חיי החברה שלהם און ליין ולהתנתק מהמציאות המוחשית. שם, הם יכולים להגשים את חלומותיהם ולזכות להכרה ולאהבה שנמנעו מהם בחיים האמיתיים. אבל למה הם בוחרים לעשות את זה? ומה תהיינה ההשלכות של חיים במציאות וירטואלית בעוד מספר שנים? התשובה לא תמיד חד משמעית.
סרטים:
ב-MGM ב-23:30, הטוב הרע והמכוער.
ולא לשכוח:
בואו לאכול איתי בערוץ 1 ב-19:30.
טופ שף בחם 3 ב-20:30. מרתה סטיוארט מתארחת.
בית ספר למוזיקה בערוץ 2 ב-21:00.
ישראל מבשלת בערוץ 10 ב-21:00.
טרמיי 2 בכן דרמה ב-21:15.
אין כמו אסקס בכן אמיתי ב-21:50.
גם אנחנו רוצים תוכנית תחקירים בערוץ 2 ב-22:00.
המושכים בחוטים בחינוכית 23 ב-22:00.
חוק וסדר מדור מיוחד 9 בכן פעולה ב-22:00.
שובר שורות 4 בכן דרמה ב-22:15.
האוס 7 בחם 3 ב-22:30.
הינשופים בערוץ 8 ב-22:30.
זירת הפשע ניו יורק 6 בערוץ 1 ב-22:45.
ספרטקוס: דם וחול בכן פעולה ב-22:45.
יש לכם המלצות משל עצמכם? אז תמליצו.